Répondre

Kan geen personen meer bijwerken!

mvanaken76
male
Messages : 2
Saisie : Standard
Voir son arbre
Sinds een week kan ik geen enkele persoon in mijn stamboom meer bijwerken.

Ik doe de nodige aanpassingen, klik op het knopje "Bevestigen", en dan gebeurt er.. NIETS! Ik kan zolang wachten als ik wil: er gebeurt niets en mijn aanpassingen worden niet opgeslagen.

Ook al geprobeerd: diverse browsers, cache opkuisen,...

Heeft iemand anders dit al meegemaakt? Hoe kom ik in contact met de systeembeheerders?

wimdeckers
wimdeckers
Moderator
Messages : 4705
Ik vermoed dat ´geen enkele´ enigszins overdreven is.
Het probleem zal waarschijnlijk liggen in een mogelijke fout binnen het gezin waar U aanvullingen of correcties wilt doen. Eerst die mogelijke fout opzoeken en corrigeren, en daarna kunt U daar dan weer gewoon verder werken.

Als U inlogt op Geneanet, dan staat U op de hoofdpagina, met in het midden de laatst bekeken of bewerkte personen. Rechts daarvan kunt U klikken op het cijfertje voor ´mogelijke fouten´. U komt als Premiumgebruiker dan in een lijst met mogelijke fouten, en kunt van daaruit eenvoudig naar de profielen van de betreffende personen om de data te controleren, en eventueel aan te passen.

Ik raad U aan deze mogelijke fouten eens te bekijken en te corrigeren. Dat voorkomt dat U later weer eens aanvullingen of correcties niet kunt bevestigen. Het systeem laat namelijk niet toe dat U voortborduurt op mogelijke fouten. Dat is ook in Uw voordeel, want U wilt uiteraard een stamboom creëren die klopt.

mvanaken76
male
Messages : 2
Saisie : Standard
Voir son arbre
Dank u Wim. U hebt helemaal gelijk. Het probleem is opgelost.

Het zou wel niet verkeerd zijn als de applicatie zou melden waarom het een bijwerking weigert. Misschien een suggestie te verbetering?

Mathias Van Aken

wimdeckers
wimdeckers
Moderator
Messages : 4705
Het is ondertussen eigenlijk al algemeen bekend dat er bij het niet kunnen bevestigen van een aanvulling of correctie, zich naar alle waarschijnlijkheid een mogelijke fout bevindt binnen het gezin. Dat is in het afgelopen jaar ook al ettelijke malen gemeld hier op het forum.

Het wordt blijkbaar niet nodig geacht om daar een aparte melding voor te programmeren. Deze fouten kunnen namelijk slechts ingevoerd worden middels een gedcom. Bij handmatige invoer op Geneanet zelf kon het soms ook wel, maar dan volgde er altijd een melding bij bevestiging, en die moet men dan dus niet negeren.

Een bijkomend voordeel van het niet melden van waarom het gebeurt, is dat er vervolgens wederom aandacht wordt besteed op het forum aan de lijst van mogelijke fouten, in de hoop dat gebruikers deze eens gaan nazien en corrigeren. Geneanet heeft blijkbaar liever dat ik het hier steeds weer verklaar ;).

In de wekelijkse meldingen op naam wordt er tegenwoordig overigens ook gewaarschuwd voor mogelijke fouten in vondsten.

Répondre

Revenir à « Geneanet, technische vragen »