Ad

Sukututkimusblogi

26 tammikuu 2015

Uutta tietoa Matt Damonin suomalaistaustasta!

iltalehti.fi - Uutta tietoa Matt Damonin suomalaistaustasta!iltalehti.fi:
Hollywood-tähti Matt Damon on puhunut suomalaisjuuristaan avoimesti ja kehunut julkisesti esimerkiksi Suomen koulutusjärjestelmää. Vuosi sitten Oscar-voittaja sattui istumaan Suomen silloisen pääministerin Jyrki Kataisen viereen Sveitsin Davosissa järjestetyssä talousfoorumissa. Katainen kertoi myöhemmin kutsuneensa muun muassa Medusan verkko -elokuvasta tutun näyttelijän juttutuokion päätteeksi Suomeen.
Samaa toivoi Pajarin sukuseuran varapuheenjohtaja Kari Iso-Järvenpää, joka halusi saada yhdysvaltalaisen sukuseuran kokoukseen. Tuolloin sukuseuralla ei ollut vielä tietoa, mihin Pajarin sukuhaaraan Damon kuuluu.

Jatka lukemista...

21 tammikuu 2015

Sipilän tädit

TOTTA VAI TARUA - Satun sukutarinat - Sipilän täditTOTTA VAI TARUA - Satun sukutarinat:
Neljä tätiäni 1800-luvulta ovat olleet tällä viikolla mielenkiintoni kohteina. Olen kyllä heidän olemassa olostaan tiennyt jo kauan, mutta kaikkien heidän elämän vaiheidensa seuraaminen ei sitten ole käynytkään käden käänteessä. Vaikein heistä on ollut isoisotätini Amalia, jonka etsimiseen olen pyytänyt ja saanut apua muiltakin sukututkijoilta, mutta silti etsintä jatkuu...

Jatka lukemista...

19 tammikuu 2015

Sukututkimusohjelmistot, viikkouutiset 4, 2015

Sukututkimusohjelmistot
Lähetämme joka viikko sukututkimusohjelmista yhteenvedon, jossa esittelemme myös uusia ohjelmia. Hyvä tapa parantaa sukututkimustyötäsi. 
Tässä uutiset tälle viikolle:
Family Tree Helper, GEDexplorer for Android, iScrapbook, LegacyStories, The Complete Genealogy Reporter, Timeline 3D for iPhone and iPad, TMG Utility

Jatka lukemista...

16 tammikuu 2015

Nimiluettelot eivät enää riitä – sukututkijat kaipaavat tarinoita

yle.fi - Nimiluettelot eivät enää riitä – sukututkijat kaipaavat tarinoitayle.fi:
Sukulaisuussuhteiden selvittäminen voi hyvin onnistua jopa 1600-luvulle saakka. Viitasaarella kirkonkirjoista etsitään tappajageenin alkuperää, mutta moni tavallinen ihminen haluaa selvittää elossa olevia, kaukaisia sukulaisiaan.
Suomessa on hyvät edellytykset sukututkimukselle. Tietoa on saatavilla paljon, sillä kirkot ovat pitäneet kirjaa väestöstä 1600-luvulta alkaen. Osasta seurakuntia tiedot ovat tosin saattaneet kadota esimerkiksi tulipalon vuoksi.

Jatka lukemista...

15 tammikuu 2015

Mitä datallesi tapahtuu kuolemasi jälkeen?

Mitä datallesi tapahtuu kuolemasi jälkeen?

Sinulla on Geneanetissä sukupuu, jonne olet ladannut perhekuvia ja skannattuja aineistoja. Mitä tälle datalle tapahtuu kuolemasi jälkeen? Tämä on kysymys, joka mietityttää monia.

Geneanetissä voit kirjoittaa viimeisen tahtosi ja selittää, mitä Geneanet-sukupuullesi ja datallesi tulee tapahtua kuolemasi jälkeen.


Jatka lukemista...

14 tammikuu 2015

Sukututkimusohjelmistot, viikkouutiset 3, 2015

SukututkimusohjelmistotLähetämme joka viikko sukututkimusohjelmista yhteenvedon, jossa esittelemme myös uusia ohjelmia. Hyvä tapa parantaa sukututkimustyötäsi. 
Tässä uutiset tälle viikolle: Brother's Keeper, Build Your Family Tree for iPhone and iPad, StoryPress for iPhone and iPad, Transcript 

Jatka lukemista...

8 tammikuu 2015

Tiesitkö, että Geneanet on nyt responsiivinen?

Tiesitkö, että Geneanet on nyt responsiivinen?Lähes kaikki Geneanetin sivut ovat nyt responsiivisia.
Se tarkoittaa, että Geneanet-sivuston taitto mukautuu automaattisesti erityisiin katseluympäristöihin niin pöytäkoneella, tabletilla kuin mobiilipuhelimessakin.

Voit nyt selailla Geneanetiä missä tahansa!

Tiesitkö, että Geneanet on nyt responsiivinen?


7 tammikuu 2015

Jaanasta Jolandaksi – harkitsetko nimenvaihtoa vai teitkö sen jo?

Yle.fi - Jaanasta Jolandaksi – harkitsetko nimenvaihtoa vai teitkö sen jo?Yle.fi: Etunimen vaihto on Suomessa tehty helpoksi. Etunimen voi muuttaa pelkällä ilmoituksella, ilman perusteluja vain kerran. Sen jälkeen muutosta on haettava maistraatilta hakemuksella. Etunimensä vaihtaa vuosittain noin kolme tuhatta suomalaista.
Oletko päätynyt vaihtamaan etunimesi tai kenties myös sukunimesi jonkun muun syyn kuin naimisiinmenon vuoksi? Kerro meille, miksi ja minkälaista elämä oli nimen vaihtamisen jällkeen. Yllättikö se, kuinka moneen paikkaan uusi nimi piti ilmoittaa? Miten läheiset suhtautuivat? Vai oletko kenties vasta harkitsemassa asiaa?

Jatka lukemista...

6 tammikuu 2015

Geneanet: 10 luetuinta blogipostausta vuonna 2014

GeneaNet: 10 luetuinta blogipostausta vuonna 2014Mennyt vuosi 2014 oli hieno vuosi sukututkimukselle ja Geneanetille.
Kun katsomme eteenpäin uuteen vuoteen, palatkaamme vielä hetkeksi GeneaNetin vuoden 2014 TOP 10 -blogipostauksiin.
Jatka lukemista...

5 tammikuu 2015

Sukututkimusohjelmistot, viikkouutiset 1, 2015

SukututkimusohjelmistotLähetämme joka viikko sukututkimusohjelmista yhteenvedon, jossa esittelemme myös uusia ohjelmia. Hyvä tapa parantaa sukututkimustyötäsi. 

Tässä uutiset tälle viikolle:
Ancestral Sources, Brother's Keeper, DNAMatch4iPad, GEDCOM Validator, GedFamilies for Android, Geneagraves for Android, Genealone New Hosting Plans, My Family Tree, StoryPress for iPhone and iPad

Jatka lukemista...

28 joulukuu 2014

Hyvää Uutta Vuotta!

Hyvää Uutta Vuotta!

Toivotamme Sinulle Hyvää Uutta Vuotta!
Monet kiitokset kaikesta tuestasi Geneanetille.
Nyt on aika asettaa tavoitteita sukututkimukselle tulevalle vuodelle, ja me toivomme, että vuosi 2015 tuo Sinulle paljon uusia esivanhempia ja kadonneet sukulaiset löytyvät!

/Geneanet


18 joulukuu 2014

Hyvää joulua


Jatka lukemista...

15 joulukuu 2014

Sukututkimusohjelmistot, viikkouutiset 51, 2014

SukututkimusohjelmistotLähetämme joka viikko sukututkimusohjelmista yhteenvedon, jossa esittelemme myös uusia ohjelmia. Hyvä tapa parantaa sukututkimustyötäsi. 

Tässä uutiset tälle viikolle:
HuMo-gen, Irish Roots Magazine, LiveHistory, MacFamilyTree, RootsMagic


Jatka lukemista...

10 joulukuu 2014

The Ring of Remembrance -muistomerkki: 1. maailmansodassa henkensä menettäneiden 579 606 sotilaan nimet

The Ring of Remembrance -muistomerkkiThe Ring of Remembrance -muistomerkin vihki 11.11.2014 Ranskan presidentti François Hollande niiden muiston kunnioittamiseksi, jotka kuolivat Pohjois-Ranskassa 1. maailmansodan aikana. Muistomerkissä on 579 606 sotilaan nimet ilman kansalaisuutta.

Geneanetissä voit löytää esivanhempiasi: 500 pronssatusta ruostumattomasta teräksestä olevaa laattaa on valokuvattu, ja kaikki nimet on indeksoitu.

Jatka lukemista...

9 joulukuu 2014

Korian Ponsi etsii kadonnutta hautakiveä

kouvolansanomat.fi - Korian Ponsi etsii kadonnutta hautakiveäkouvolansanomat.fi: Vuonna 1905 kuolleen pikkulapsen hauta Kymijoen rantatörmällä Korian Kallioniemessä ei lakkaa rassaamasta Timo Tanskasen mieltä. Tai oikeastaan pitäisi puhua hautakivestä: minne se on voinut kadota?
Korian Ponsi on pannut Kallioniemeä ja sen rantatörmää kuntoon 12 vuoden ajan. Kunnostustyöt on tehty kolmena EU-rahoitteisena hankkeena, joista viimeinen päättyi noin vuosi sitten. Rahaa rakennuksiin ja alueen muuhun kunnostukseen on mennyt puoli miljoonaa euroa. Talkootyötä on tehty tuhansia tunteja.

Jatka lukemista...

- sivu 1 de 31