Ad

Slektsforskerbloggen

3 Mars 2015

Kurs i slektsforskning

trollheimsporten.no - Kurs i slektsforskningtrollheimsporten.no:
Slektsforum for Indre Nordmøre  har gjennomført «Kom i gang-kurs i slektsforskning». I alt 20 deltakere fikk en innføring i å finne fram til kilder. Stadig flere kilder er tilgjengelige på nett. Det være seg skannede dokumenter og digitale kilder.
Tor Ålbu loset deltakerne gjennom det store mangfold av kilder. Med sin lange og brede erfaring hadde han mange råd og triks for å finne det  som det søkes etter.

Les mer...

2 Mars 2015

Slektforskningsprogram: Ukebrev 10, 2015

Slektforskningsprogram
Hver uke foreslår vi et sammendrag av endringer og lansering av genealogi-programmer. En fin måte for deg å oppdage nye verktøy som vil forbedre din utøvelse innen genealogi.

Her er ukens nyheter:
Ancestral Author, Brother's Keeper, GEDexplorer


Les mer...

26 Februar 2015

3 tips om bruk av Geneanet #1

3 tips om bruk av Geneanet #1Så mye som mulig, vil vi legge ut blogger for å besvare dine mest vanlige spørsmål om bruken av Geneanet.
Ukens tips er:
- Hvordan endre din e-post adresse?
- Hvordan avslutte abonnering på Geneanets nyhetsbrev?
- Hvordan legge til familiebilder i ditt Geneanet slektstre?

Les mer...

24 Februar 2015

– Vi har et behov for å finne røttene våre

nrk.no - Vi har et behov for å finne røttene vårenrk.no:
Hvem er vi og hvor kommer vi fra? Det er to grunnleggende spørsmål som har vært der siden menneskenes gryende morgen. Det er det ikke lett å finne ut av, men å følge slekta bakover gir større sjans for svar.
Slektsforskning har blitt veldig populær de siste årene. Lederen for Data i slektsforskning (DIS) i Østfold, Odd Marthinsen, mener grunnen er at vi har et behov for å finne røttene våre.

Les mer...

23 Februar 2015

Slektforskningsprogram: Ukebrev 9, 2015

Slektforskningsprogram
Hver uke foreslår vi et sammendrag av endringer og lansering av genealogi-programmer. En fin måte for deg å oppdage nye verktøy som vil forbedre din utøvelse innen genealogi.

Her er ukens nyheter:
Families, Family Get-To-Gether, iScrapbook, Pocket Genealogist


Les mer...

20 Februar 2015

Nå er det fullt i Statsarkivet

ostlendingen.no - Nå er det fullt i Statsarkivetostlendingen.no:
Statsarkivet i Hamar kan ikke ta imot mer materiale.
– Vi har helt fullt og kan ikke ta imot mer materiale, sier statsarkivar Vigdis Stensby hos Statsarkivet i Hamar.
Fulle arkivmagasin i Hamar gjør at det blir avleveringsstopp av papirarkiver. Det er ikke bare i Hamar det er fullt, det er det også i Riksarkivet i Oslo.
Det skriver Arkivverket i et brev som er sendt ut til alle statlige organer.

Les mer...

19 Februar 2015

Ny gravlund hjemmeside på Geneanet

Ny gravlund hjemmeside på GeneanetMange Geneanet medlemmer tar bilder av gravlunder og laster dem opp til den felles databasen. Det kan de enkelt gjøre med vår mobile app for iOS og Android.

Geneanet har publisert en ny og vakker 'Gravlund hjemmeside' for å promoter sine bilder av gravsteder og jubileums minnetavler.

Les mer...

18 Februar 2015

Nærmer seg 15.000 personer

hitra-froya.no - Nærmer seg 15.000 personerNettstedet hitterslekt.no eies og drives av Museene i Sør-Trøndelag AS, avdeling Kystmuseet. Kystmuseet har en avtale med Hitra kommune om å arbeide videre med nye bygdebøker for Hitra.
Gjennom dette nettstedet håper museet å kunne involvere alle til en stor dugnadsinnsats, der interesserte slektsforskere går sammen om samle slektshistorisk kunnskap i en stor database. Dette materialet skal så kunne brukes til å lage ei familie- og slektshistorie.

Les mer...

Slektforskningsprogram: Ukebrev 8, 2015

SlektforskningsprogramHver uke foreslår vi et sammendrag av endringer og lansering av genealogi-programmer. En fin måte for deg å oppdage nye verktøy som vil forbedre din utøvelse innen genealogi.
Her er ukens nyheter:
HuMo-gen, The Family Tree of Family for Android, Transcript 


Les mer...

11 Februar 2015

Ny hjemmeside for Geneanet genealogi­bibliotek

SV_20150211_00.jpgGeneanets genealogi-bibliotek inneholder mer enn 1 milliard navn og omkring 4 millioner dokumenter!
Har du noen gang forsøkt å søke i det?

Søk etter forbløffende detaljer om dine forfedre I gamle bøker, aviser, kataloger, årbøker, genealogiske og historiske publikasjoner og mye mer.

Les mer...

9 Februar 2015

Slektforskningsprogram: Ukebrev 7, 2015

Genealogie software programma's
Hver uke foreslår vi et sammendrag av endringer og lansering av genealogi-programmer. En fin måte for deg å oppdage nye verktøy som vil forbedre din utøvelse innen genealogi.

Her er ukens nyheter:
Brother's Keeper, Genealone, StoryPress, The Family Tree of Family 

Les mer...

5 Februar 2015

Slektstre - Liv ULLMANN

Slektstre - Liv ULLMANNLiv Johanne Ullmann (født 16. desember 1938 i Tokyo, Japan), er en norsk skuespiller, manusforfatter og filmregissør. Ullmann har gjort seg godt kjent innenfor film i både Norge og utlandet, og ble i 1997 gitt Norsk kulturråds ærespris. For rollen som Kristina Nilsson i Utvandrerne (1971) vant hun en Golden Globe for beste skuespillerinne i en dramafilm, samt en nominasjon til Oscarprisen. 

Les mer...

4 Februar 2015

Velkommen inn i «byens hukommelse»

nrk.no - Velkommen inn i «byens hukommelse»nrk.no:
Thor Wølner Gundersen jobber frivillig to dager i uka. Her hjelper han folk på jakt etter egen historie, men også forskere som trenger opplysninger.
Det er Skien kommunes arkiv han holder orden på. Det meste av det som er bestemt av de ulike etatene i byen er samla i et anlegg som kommunen har overtatt etter Sivilforsvaret.
Det er utallige hyllemeter med papirer skrevet i nydelige håndskrift på tynne brevark. Her finnes innlegg i ulike debatter. Alt fra vedtak rundt de første telefonlistene og også hvordan kloakken skulle bygges ut.

Les mer...

2 Februar 2015

En ny hjemmeside til dine dokumenter og bilder på Genanet

En ny hjemmeside til dine dokumenter og bilder på GenanetSom lovet, noen nye, enklere og effektive tjenester kommer nå i den nye versjonen av Geneanet for å hjelpe deg med å utvide ditt slektstre.
På Geneanet kan du laste opp familiebilder, dokumenter, arkivdata, indekser, bilder av gravsteiner og minnesmerker, familiebrev, postkort, våpenskjold og mye mer.

En ny side er nå tilgjengelig for lesing, redigering samt innlegging av alle dine dokumenter og bilder.

Les mer...

29 Januar 2015

Slektsforskning: 2 milliarder individer på Geneanet

Slektsforskning: 2 milliarder individer på GeneanetVi har fornøyelsen av å kunne annonsere at vi har nådd milepælen om 2 milliarder indekserte individer på Geneanet! Det tok nesten 16 år å nå milepælen om en milliard individer, og kun 2 år for å indekser ytterlige en milliard individer. Dette er et nytt steg: Geneanet blir mer og mer nyttig og effektivt i din slektsforskning.
Det viser vårt engasjement i den frie og samarbeidende genealogi: På Geneanet kan du opprette ditt slektstre, søke etter dine forfedre og dele med andre medlemmer gratis. Premium medlemskap tilbyr tilgang til ekstra Geneanet tjenester og muligheter.

Les mer...

- side 1 av 30