Ad

Slektsforskerbloggen

29 Januar 2015

Slektsforskning: 2 milliarder individer på Geneanet

Slektsforskning: 2 milliarder individer på GeneanetVi har fornøyelsen av å kunne annonsere at vi har nådd milepælen om 2 milliarder indekserte individer på Geneanet! Det tok nesten 16 år å nå milepælen om en milliard individer, og kun 2 år for å indekser ytterlige en milliard individer. Dette er et nytt steg: Geneanet blir mer og mer nyttig og effektivt i din slektsforskning.
Det viser vårt engasjement i den frie og samarbeidende genealogi: På Geneanet kan du opprette ditt slektstre, søke etter dine forfedre og dele med andre medlemmer gratis. Premium medlemskap tilbyr tilgang til ekstra Geneanet tjenester og muligheter.

Les mer...

28 Januar 2015

Interessen for slektsforskning har eksplodert etter NRK-serie

dagbladet.no - Interessen for slektsforskning har eksplodert etter NRK-seriedagbladet.no:
Nesten én million tv-seere fikk med seg første program av tredje sesong «Hvem tror du at du er?». Her skal kjente personer grave i sin egen slektshistorie.
Men interessen er også stor hos resten av Norges befolkning. Ifølge kommunikasjonssjef i Riksarkivet, Margaret S. Aarsæther, har det vært en betydelig oppgang i trafikken på Riksarkivets nettsider, etter at NRK-programmet hadde premiere i begynnelsen av januar. Antallet besøkende per dag er mer enn tredoblet.   

Les mer...

Slektforskningsprogram: Ukebrev 5, 2015

SlektforskningsprogramHver uke foreslår vi et sammendrag av endringer og lansering av genealogi-programmer. En fin måte for deg å oppdage nye verktøy som vil forbedre din utøvelse innen genealogi.

Her er ukens nyheter:
Brother's Keeper, GeneaNet for Android, iScrapbook, MobileFamilyTree for iPhone and iPad

Les mer...

27 Januar 2015

Rublene fra Vaidaguba

Arkeologi i nord - Rublene fra VaidagubaArkeologi i nord:
Har du sett de gamle russiske rubelsedlene på Pomormuseet i Vardø? Bare et utvalg er utstilt, og historien om hvordan pengesedlene havnet i byen er spennende. Den fører oss til den norske kolonien i Vaidaguba på Murmankysten, og til årene like etter revolusjonen i Russland.
Blant de nordmennene som slo seg ned i Vaidaguba på Fiskerhalvøya, var Leonard og Emilie Jonasine Pihlfeldt. De reiste dit fra Vadsø med sine fem barn midt på 1880-tallet. Leonard slo seg opp som handelsmann. Familien hadde nære bånd også til Vardø. Datteren Laura var gift med kjøpmann Axel Jacobsen i Strandgata, og en tid bodde hennes lillesøster, Florense, også hos dem.

Les mer...

23 Januar 2015

200 år siden trollmannen fra Finnemarka ble født

liernett.no - 200 år siden trollmannen fra Finnemarka ble fødtliernett.no:
Over 40 av Iver Knudsen Saga/Rotefoss sine uttallige etterkommere hadde tatt turen til Eiksetra, og i tillegg til selve feiringen, orienterte Jan Myhrvold (Skogfinsk Genealogi) om DNA i slektsforskning og Øivind Røsdærn (Slektsforskningsgruppa til Lier Historielag) om finske stedsnavn rundt Glitrevann.
Det knytter seg mange myter til finnefolket ved Glitrevann, og en av de mest omtalte er Iver Knudsen. Han var sønn av Knud Iversen og Birthe Hansdatter og kom til verden på en husmannsplass under Horn på Øverskogen i Lier 17. juni 1811.

Les mer...

22 Januar 2015

Historisk reise

ranablad.no - Historisk reiseranablad.no:
Like før jul ga Alf Votvik ut boken «Livet i Votvik – menneskene og stedet». Gården han fordypet seg i ligger i Melfjorden i Rødøy.
Handlingene starter med den første registrerte personen på stedet rundt 1615. Den siste epoken handler om tiden fra siste halvdel av 1800 og fram til 1953. Fra 1900 har han tatt med mye familiehistorie.
– Boka er om gården, men jeg har også tatt for meg kystkulturen med fiskere og småbrukere fra 1600 og oppover. Fram til 1900 var det bare én gård der, men så delte to brødre den i to. Vi flyttet der ifra i 1953 og da satt det ennå to igjen, forteller Votvik.

Les mer...

20 Januar 2015

700 vil ha landssvik-opplysninger

finnmarkdagblad.no - 700 vil ha landssvik-opplysningerfinnmarkdagblad.no:
Så langt langt har rundt 700 personer søkt om innsyn i landssviksakene etter at Riksarkivet åpnet for dette for en snau uke siden.
De fleste har henvendt seg via epost i løpet av julen og fram til tirsdag, og noen har også møtt opp personlig, forteller kommunikasjonssjef Margaret S. Aarsæther ved Riksarkivet til Aftenposten.

Les mer...

19 Januar 2015

Geneanet rangeres som #6 på topp 100 Genealogi nettsteder i 2015

Geneanet rangeres som #6 på topp 100 Genealogi nettsteder i 2015

GenealogyInTime Magazine har utgitt listen over topp100 genealogi nettsteder verden rundt for 2015. Listen er sluttproduktet av en vidtgående undersøkelse av tusenvis av genealogi nettsteder. Det er den mest omfattende liste som er tilgjengelig i den genealogiske industrien.

Geneanet rangeres som #6 (Geneanet ble rangert som #7 siste år).

Og Geneanet rangeres som #3 i topp 10 gratis Genealogi nettsteder I 2015.

GenealogyInTime Magazine uttaler: "Geneanet havnet en posisjon opp til nummer 6. Den topper som det franske genealogi nettsted og den spesialiserer seg på slektstrær. I løpet av årene har vi sett at Geneanet sakte beveger seg oppover rangeringslisten fra nummer 9 i 2012 til der den er i dag. Den fortsetter å vokse i popularitet og har 2 millioner medlemmer og omkring 600000 slektstrær".

 

Topp 100 Genealogi Nettsteder i 2015

Vi takker alle våre medlemmer for deres støtte og vi vil fortsette å utvikle verktøy og tjenester for å hjelpe dere i deres slektsforskning.


Slektforskningsprogram: Ukebrev 4, 2015

Slektforskningsprogram
Hver uke foreslår vi et sammendrag av endringer og lansering av genealogi-programmer. En fin måte for deg å oppdage nye verktøy som vil forbedre din utøvelse innen genealogi.

Her er ukens nyheter:
Family Tree Helper, GEDexplorer for Android, iScrapbook, LegacyStories, The Complete Genealogy Reporter, Timeline 3D for iPhone and iPad, TMG Utility

Les mer...

16 Januar 2015

Riksarkivet har digitalisert Leif Tronstads dagbøker

arkivverket.no - Riksarkivet har digitalisert Leif Tronstads dagbøkerarkivverket.no:
Leif Tronstad (1903-1945) var kjemiker, professor ved Norges Tekniske Høgskole i Trondheim og motstandsmann under krigen. Han er en hovedperson i TV-serien ”Kampen om tungtvannet” som sendes på NRK1 vinteren 2015.
Riksarkivet har Leif Tronstads originale dagbøker fra perioden september 1941 til hans død. Dagbøkene er nå fritt tilgjengelige for innsyn. Materialet er skannet og lagt ut på Digitalarkivet , der du altså kan lese dagbøkene.

Les mer...

15 Januar 2015

Hva skjer med dine data etter at du er død?

Hva skjer med dine data etter at du er død?

Du har et Geneanet slektstre og du har lastet opp familiebilder og arkivdata. Hva kommer til å skje med dine data etter at du er død? Dette er spørsmålet mange lurer på. 

Geneanet tilbyr seg å skrive ditt testamente og forklare hva som vil skje med ditt Geneanet slektstre og data etter at du er død.


Les mer...

14 Januar 2015

Slektforskningsprogram: Ukebrev 3, 2015

SlektforskningsprogramHver uke foreslår vi et sammendrag av endringer og lansering av genealogi-programmer. En fin måte for deg å oppdage nye verktøy som vil forbedre din utøvelse innen genealogi.

Her er ukens nyheter:
Brother's Keeper, Build Your Family Tree for iPhone and iPad, StoryPress for iPhone and iPad, Transcript 

Les mer...

8 Januar 2015

Visste du at Geneanet nå er "responsive"?

Visste du at Geneanet nå er Omtrent alle sidene på Geneanet er nå "responsive".
Det betyr at Geneanets layout automatisk tilpasser seg selv til et spesielt miljø slik som pc, nettbrett eller mobiltelefon.

Du kan nå bla i Geneanet uansett hvor du befinner deg!

Visste du at Geneanet nå er


7 Januar 2015

Forestillinger om familier

dagsavisen.no - Forestillinger om familierdagsavisen.no: Finn Schau ble forbløffet da han leste i fars dagbok. Gjertrud Jynge arvet en vegg med familiebilder fra farmor. Bente Børsum har spilt 200 forestillinger om mor. De har alle fordypet seg i egne familier. Hvorfor?
- Det jeg leste var så dramatisk. Herregud, det var så nøkternt skrevet. Det strakte seg bare fra 8. april 1940 til 30. oktober samme år. Jeg tenkte: Har han tause, rare, umeddelsomme faren min opplevd dette? Jeg måtte holde tett om det jeg hadde lest, men etter den dagen ble han nærmest mytisk for meg, sier Schau.

Les mer...

5 Januar 2015

Geneanet: De 10 mest leste artikler i 2014

GeneaNet: De 10 mest leste artikler i 20142014 er forbi. Det har vært et bra år for genealogi og Geneanet.
Når vi nå ser inn I det nye året, la oss bruke et øyeblikk på å se på de 10 mest leste Geneanet artikler i 2014.
Les mer...

- side 1 av 29