Lägg till

Släktforskning

2 mars 2015

Släktforskningsprogram: Veckobrev 10, 2015

SläktforskningsprogramVarje vecka presenterar vi en sammanfattning och lanseringar för släktforskningsprogram. Ett bra sätt att förbättra Ditt släktforskningsarbete.
Här är nyheterna denna vecka:
Ancestral Author, Brother's Keeper, GEDexplorer


Mer......

26 februari 2015

3 tips för användning av Geneanet, nr 1

3 tips för användning av Geneanet, nr 1Denna blogg kommer på bästa sätt att försöka besvara Dina mest frekventa frågor om användande av Geneanet.
Veckans tips är: 
Hur byter man e-mail adress?
Hur avbokar man Geneanets nyhetsbrev?
Hur lägger Du till en familjebild till Ditt familjeträd?

Mer......

23 februari 2015

Släktforskningsprogram: Veckobrev 09, 2015

SläktforskningsprogramVarje vecka presenterar vi en sammanfattning och lanseringar för släktforskningsprogram. Ett bra sätt att förbättra Ditt släktforskningsarbete.
Här är nyheterna denna vecka:
Families, Family Get-To-Gether, iScrapbook, Pocket Genealogist


Mer......

19 februari 2015

Ny kyrkogård-sida på Geneanet

Ny kyrkogård-sida på GeneanetMånga medlemmar i Geneanet tar bilder på kyrkogårdar och laddar ner dem till den kollektiva databasen. De kan enkelt göra det med vår mobilapp för IOS och Andriod. 

Geneanet har lanserat en ny och vacker ”Kyrkogårdshemsida” för att stödja medlemmarnas bilder på gravstenar och minnesplaketter.

Mer......

18 februari 2015

Migrationscentret jobbar för kulturarvet

sverigesradio.se - Migrationscentret jobbar för kulturarvetsverigesradio.se:
Nu har landets femte och Värmlands andra migrationscenter invigts på Våxnäs i Karlstad. Här arbetar 25 personer med att till en början digitalisera gamla kyrkobokföringslängder från 1930-talet.
Att tyda de snirkliga handstilarna på inscannade dokument är ett roligt och ibland lite klurigt jobb, om man får tro de som sedan oktober har arbetat med att digitalisera de gamla kyrkobokföringsböckerna.

Mer......

17 februari 2015

Selmas många sorger

sverigesradio.se - Selmas många sorgersverigesradio.se:
Selma Grundströms liv kantades av många svåra sorger och förluster. Hon blev änka vid tidig ålder och förlorade senare alla sina barn i difteri. Nybyggarnas liv var ofta hårt och slitsamt.
Under 1600-talet blev det allt viktigare för svenska staten att hävda sitt territorium i de svenska fjällen. Genom att locka med skattefrihet och frihet från militärtjänst försökte man få folk att etablera nybyggen allt längre upp i fjälltrakterna. Och det var många som nappade på erbjudanet. Men nybyggarlivet blev ofta svårt i det här landskapet med sina korta odlingssäsonger.

Mer......

16 februari 2015

Släktforskningsprogram: Veckobrev 08, 2015

SläktforskningsprogramVarje vecka presenterar vi en sammanfattning och lanseringar för släktforskningsprogram. Ett bra sätt att förbättra Ditt släktforskningsarbete.
Här är nyheterna denna vecka:
HuMo-gen, The Family Tree of Family for Android, Transcript 


Mer......

11 februari 2015

Nya hemsidan för Geneanets släktforskningsbibliotek

Nya hemsidan för Geneanets släktforskningsbibliotekGeneanets släktforskningsbibliotek omfattar mer än 1 miljard namn och ungefär 4 miljoner dokument!
Har Du någon gång försökt att söka där?

Sök efter fantastiska detaljer om Dina förfäder i gamla böcker, tidningar, register, årsböcker, släktforsknings- och historiska publikationer och mycket mer.

Mer......

10 februari 2015

En bit Malmöhistoria

skanskan.se - En bit Malmöhistoriaskanskan.se:
När sakristian skulle få nytt golv blottades en samling av 16 gravstenar. Den yngsta från 1590-talet.
En av stenarna lägger en ny pusselbit i Malmös historia – nämligen den om rådmannen Jakob Rasmusen som dog den 8 oktober 1602.
– Vi kände till rådmannen sedan tidigare. Men hans familjeförhållanden visste vi ingenting om. Nu har allt plötsligt fallit på plats när vi hittat hans gravsten.

Mer......

9 februari 2015

Släktforskningsprogram: Veckobrev 07, 2015

SläktforskningsprogramVarje vecka presenterar vi en sammanfattning och lanseringar för släktforskningsprogram. Ett bra sätt att förbättra Ditt släktforskningsarbete.
Här är nyheterna denna vecka:
Brother's Keeper, Genealone, StoryPress, The Family Tree of Family 

Mer......

5 februari 2015

Raoul WALLENBERGs släktträd

GeneaStar: Raoul WALLENBERGs släktträdRaoul Gustaf WALLENBERG (Svensk arkitekt, affärsman och diplomat)

Raoul Gustaf Wallenberg, född 4 augusti 1912 i Kappsta på Lidingö, öde från januari 1945 okänt, en svensk arkitekt, affärsman och diplomat. Mellan juli 1944 och januari 1945 ledde Raoul Wallenberg en framgångsrik räddningsaktion av judar i Ungern inom ramen för den svenska legationen i Budapest. Genom att man delade ut skyddspass och andra identitetsdokument lyckades detta humanitära projekt rädda tusentals ungerska judar från Förintelsen. Raoul Wallenberg arresterades den 17 januari 1945 av de sovjetiska styrkor som intog Budapest, möjligen misstänkt som amerikansk spion, och placerades i sovjetiskt fängelse. 

Mer......

2 februari 2015

En ny hemsida för Dina dokument och bilder på Geneanet

En ny hemsida för Dina dokument och bilder på GeneanetSom utlovats kommer nya, enklare och effektivare möjligheter i den nya versionen av Geneanet att hjälpa Dig att få Ditt familjeträd att växa.
På Geneanet kan Du ladda ner bilder, dokument, arkivuppgifter, bilder på gravstenar och minnesmärken, familjebrev, vykort, vapensköldar och mycket mer.

En ny hemsida finns nu tillgänglig för att visa, förändra och lägga till Dina dokument och bilder.

Mer......

Norrköpings gatunamn

svenskhistoria.se - Norrköpings gatunamnsvenskhistoria.se:
Har det funnits några prinsar i Tre Prinsars gränd? Vem var egentligen Mäster Påvel och varför heter det Snippgränd och Rovägen? Boken Norrköpings gatunamn berättar om ursprung och ålder på samtliga drygt 1 500 namn på gator, torg, broar, rondeller och parker i Norrköpings kommun.
Boken är den första kompletta sammanställningen av gatunamnen i Norrköping och eftersom dessa ofta är frysta ögonblicksbilder av en svunnen tid innehåller boken också många intressanta personer, betydelsefulla platser och viktiga verksamheter ur Norrköpings historia.

Mer......

29 januari 2015

Släktforskning: 2 miljarder individer på Geneanet

Släktforskning: 2 miljarder individer på GeneanetVi har det stora nöjet att kunna meddela att vi har nått milstolpen 2 miljarder indexerade individer på Geneanet. Det tog nästan 16 år att nå milstolpen 1 miljard individer och bara 2 år att nå tillfoga ytterligare en miljard individer.
Detta är ett nytt steg: Geneanet blir alltmer användbart och effektivt för Ditt släktforskningsarbete. Det visar på vårt engagemang för gratis släktforskning i samarbete med andra: På Geneanet kan du skapa Ditt familjeträd, söka Dina förfäder och dela med Dig gratis till andra medlemmar. Medlemskap i Geneanet Premium erbjuder ytterligare val och möjligheter inom Geneanet.

Mer......

28 januari 2015

Nu skrivs den vanliga människans historia

sverigesradio.se - Nu skrivs den vanliga människans historiasverigesradio.se:
Kungar och statsmän får nu ge plats åt obetydliga historiska personer. Den senaste trenden inom historieforskningen är mikrohistoria, där historiens förändringar illustreras genom vanliga människors livsöden.

Mer......

- sida 1 av 91