Toevoegen

X

De genealogie blog

29 februari 2012

De Forums

Beginneling of gevorderde, met GeneaNet kan u deelnemen aan een aantrekkelijk deel van de site inzake uitwisselingen en discussies : De forums.
Hierna een beschrijving.

Forum100.jpg

Het vervolg lezen...

Doornse historie online - nieuwsbladdekaap.nl

DOORN - Het Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht presenteert maandagavond 5 maart een nieuw onderdeel van haar website met Doornse historische bronnen. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van de Doornse Historische Vereniging 'Thorheim' zal Herman Postema een toelichting geven. Hij heeft in de afgelopen jaren deze bronnen over ruim 200 jaar leven en werken in Doorn gedigitaliseerd.

Met de digitalisering van de Doornse historie, ruim 4000 akten, vergelijkbaar met drie pakken A4-papier, is de geschiedenis van dit dorp eindelijk toegankelijk voor een breed publiek. Ook stamboomonderzoekers die het oude schrift niet beheersen, kunnen nu hun genealogie verrijken met aanvullende gegevens. Zo is voor veel lang-overleden Doornaars een beeld te krijgen van hun manier van leven.

Het vervolg lezen...

27 februari 2012

Boek over grootste crimineel van de Baronie van Breda - bredavandaag.nl

BREDA - Ruim tien jaar hebben twee nazaten van Adriaan van Campen – Karel van Campen en Frank van Gils – het leven van hun voorvader Adriaan van Campen tot op de bodem uitgezocht. Het resultaat wordt op 12 maart 2012 gepubliceerd als ‘Adriaan van Campen, de grootste crimineel van de Baronie van Breda.’

Wie was Adriaan van Campen? Waarom kwam hij tot zijn daden? Waarom kon justitie hem niet eerder ter verantwoording roepen? Genialiteit tegenover onmacht van de overheid?
Op 17 april 2012 is het 225 jaar geleden dat Adriaan van Campen werd terechtgesteld, en na ruim twee eeuwen komt de waarheid aan het licht, zo stellen de schrijvers.

Het vervolg lezen...

Akke de Bruijn op zoek naar haar roots - dichtbij.nl

Toen wij aan deze reis begonnen, op zoek naar mijn roots op Java en voormalig Nederlands Nieuw-Guinea, nu de Indonesische provincie Papua, hadden Henk en ik Jakarta links laten liggen. Direct na aankomst op het vliegveld Soekarno-Hatta waren we naar Bogor doorgereden om daar in een heerlijke pension uit te rusten van de vliegreis. We wilden zo snel mogelijk weg uit die vieze stad.

Nu, vlak voor onze terugkeer naar Nederland, nemen we twee dagen de tijd om iets van Jakarta te proeven. Ik kan het oude Batavia natuurlijk niet overslaan, met een familiegeschiedenis die doorspekt is van 'ons' Indië. Mijn overgrootvader van vaderskant, Johannes Hendricus de Bruijn, was op januari 1855 met zijn vrouw Sarah Elisabeth Maria Meijer naar Java geëmigreerd om een toekomst in de suikercultuur op te bouwen.

Het vervolg lezen...

24 februari 2012

Genealogische software : Actualiteiten van de week 8, 2012

Logiciels.jpg Volledig programma:
Legacy Family Tree - MacFamilyTree - My Family Tree - The Complete Genealogy Builder.
Zakcomputer (PDA) :
Families for Android - GedStar Pro for Android - MobileFamilyTree Pro .
Andere werktuigen :
Family Tree PHP - GedStar Pro - The Complete Genealogy Reporter - The Next Generation of Genealogy Sitebuilding.

Het vervolg lezen...

22 februari 2012

Workshop genealogisch onderzoek KNIL-militairen - historiek.net

Bij Museum Bronbeek in Arnhem is in april een workshop te volgen rond genealogisch onderzoek naar militairen die dienden in het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL).

Wie genealogisch onderzoek doet naar zijn of haar voorouders kan te maken krijgen met KNIL-militairen. Voor specifieke informatie daarover kan onder meer terecht bij het Nationaal Archief in Den Haag.
Tijdens de workshop zal archivaris Geert de Kinkelder een voordracht geven waarbij hij in woord en beeld overzicht en inzicht wil bieden aan mensen die voor onderzoek naar KNIL-militairen het Nationaal Archief willen raadplegen.

Het vervolg lezen...

17 februari 2012

60.000 oude namen via internet ontsloten - nijmegen.nl

Voor genealogen die op zoek zijn naar Nijmeegse gegevens uit hun stamboom van vóór 1811 is er goed nieuws. Sinds vorige week zijn aan de Digitale Studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen (nijmegen.nl/archief) maar liefst 60.000 nieuwe namen toegevoegd, die een prachtige aanvulling vormen op de al beschikbare indexen. Het gaat om (aanvullingen op) Doop-, Trouw,- en Begraafregisters van onder andere de Rooms-Katholieke Staties uit Hees, Hatert en Neerbosch, de Nederduits-Gereformeerde Gemeente van het Schependom en het lidmatenregister van de Nederlands Hervormde Gemeente van de Sint Stevenskerk, uit de periode 1592-1811.

Het vervolg lezen...

16 februari 2012

Lammert Jansen voltooit de bewoningsgeschiedenis van Elburg - veluweland.nl

ELBURG - Deze week heeft het erelid van de oudheidkundige vereniging Arent thoe Boecop, Lammert Jansen (94), de digitale versie van de Bewoningsgeschiedenis van Elburg via de website www.arentthoeboecop.nl geopend. Van de vier kwartieren van de binnenstad van Elburg is het Noorderkwartier nu voor iedereen beschikbaar. Eind 1948 kocht het echtpaar Jansen het pand Vischpoortstraat 34 van stadshistorieschrijver mr. dr. G. Westerink. In dit huis woonde de familie Jansen tot 1969. Door op de website dit pand aan te klikken voltooide Lammert Jansen symbolisch het jarenlange werk van de werkgroep Bewoningsgeschiedenis. Deze werkgroep was een samenwerking tussen Arent thoe Boecop en het Streekarchief Elburg.

Het vervolg lezen...

15 februari 2012

Genealogische software : Actualiteiten van de week 7, 2012

Logiciels.jpg

Volledig programma:

Zakcomputer (PDA) :

  • GedView 3.2.5 is beschikbaar. (iPhone, iPodTouch, iPad)

Het vervolg lezen...

13 februari 2012

Welk genealogisch softwareprogramma gebruiken wij? (Januari 2012)

Softwareprogramma2012_00.jpgBegin vorig jaar publiceerden wij in deze blog de lijst van de meest gebruikte programma's door de leden van GeneaNet.  Wij beloofden toen dit classement jaarlijks bij te houden. 
Hierna dus de versie zoals ze verschijnt in januari 2012.


Het vervolg lezen...

10 februari 2012

Genealogische software : Actualiteiten van de week 6, 2012

Logiciels.jpg

Volledig programma:

Het vervolg lezen...

9 februari 2012

IJslandse databank waarschuwt burgers voor incestueze relaties - express.be

IJslanders - ze zijn amper met 300.000 - kunnen voortaan een database raadplegen om te weten te komen of ze niet te nauw verwant zijn met een mogelijke geliefde. Íslendingabók, of het Boek van de IJslanders, is een website die beweert 1.200 jaar aan genealogische data over IJslanders te hebben verzameld. Die claim is geloofwaardig en wel om de reden dat het intiatief werd ontwikkeld door een software-ondernemer en een genealogisch onderzoeksbureau.

Het vervolg lezen...

8 februari 2012

Informatie gepubliceerd op GeneaNet verspreiden

Dela00.jpgU hebt zojuist een zeer interessante informatie gevonden op GeneaNet:  een ander lid heeft een stamboom, een foto of een document over uw voorouders gepubliceerd.  Dolgelukkig wenst u deze informatie te delen met uw naaste verwanten.  Zeer eenvoudig!
Klik op de dubbele pijl rechtsboven de pagina's van GeneaNet.  De pagina zal dan ook verschijnen op Facebook of Twitter.  Het is ook mogelijk deze pagina toe te voegen aan uw favorieten om daarna de link naar uw verwanten per mail door te sturen.


Het vervolg lezen...

6 februari 2012

West-Vlaamse militieregisters digitaal raadpleegbaar - kw.knack.be

Sint-Andries - De provinciale archiefdienst heeft een grootschalig project afgerond waardoor oude militieregisters uit de periode 1813 – 1922 nu digitaal raadpleegbaar zijn.
De militieregisters bevatten inschrijvingen van de kandidaat militaire dienstplichtigen uit de West-Vlaamse gemeenten. Van elke dienstplichtige zijn allerlei gegevens opgenomen zoals de geboortedatum en geboorteplaats, beroep, de namen en beroepen van de ouders en het opleidingsniveau. Verder zijn er gegevens over de militaire carrière,  en – tot 1871 – de fysieke kenmerken van de soldaat zoals lichaamsgrootte, het haar, kleur van de ogen en andere lichamelijke bijzonderheden.

Het vervolg lezen...

3 februari 2012

Genealogische software : Actualiteiten van de week 5, 2012

Logiciels.jpg

Volledig programma:

Zakcomputer (PDA) :

  • MobileFamilyTree Pro 1.1.3 is beschikbaar. (iPhone, iPodTouch, iPad) -
  • Shoebox 1.1.1 is beschikbaar. Gratis (iPhone, iPodTouch, iPad) -

Het vervolg lezen...

2 februari 2012

Regels om uw documenten te verzenden

PostCard.jpgAlle door u geplaatste documenten op de site blijven uw eigendom :  de verspreiding is volledig vrij en gratis en er wordt geen enkel commercieel gebruik door GeneaNet uitgeoefend. Wij gaan het nu hebben over de verschillende acceptatiecriteria van alle documenten welke u op de site kunt plaatsen.

Alle verzendingen worden door GeneaNet nagekeken.  Bij weigering krijgt u per mail hiervan de reden.

Het vervolg lezen...